Iubirea transformă

Extras din cea de-a cincea scrisoare a lui Marcelina, voluntară română în Buenos Aires (Argentina) din octombrie 2021:

Aș vrea să vă vorbesc despre Joan și Joel, au aproape 6 ani și sunt gemeni. Părinții lor sunt din Republica Dominicană, însă ei și frații lor mai mari s-au născut în Uruguay. I-am cunoscut la începutul misiunii mele în Uruguay, undeva prin Noiembrie 2021. La început păreau o bombă cu ceas, la orice atingere sau cuvânt, începeau să lovească și să se apere.

La început comportamentul lor destul de ”sălbatic” mă făcea să încrucișez brațele, să-mi întorc privirea și să-mi îndrept atenția spre alți copii puțin mai docili. Într-o zi am realizat că nu am venit în Uruguay ca să-i iubesc pe cei care îmi sunt dragi, pe cei care mi-au căzut la inimă sau pe cei care mă iubesc. Am învățat că iubirea nu e un sentiment, am învățat că iubirea e o decizie. Așa că am decis să-i iubesc pe Joel și Joan, chiar dacă la început a fost mai greu să mă apropii de ei, din cauza comportamentului lor.

Când nu mi-a mai fost frică de ei, când îmi doream cu adevărat să petrec timp cu ei, ei m-au îmbrățișat, mi-au deschis ușa pentru a intra în lumea lor și mai presus de toate au început să mă iubească.

Când nu ai așteptări, când scopul tău e doar să iubești și să te dăruiești, vei putea vedea rodul iubirii tale, care de multe ori poate fi mai presus decât orice ai fi putut aștepta.

După aproape 2 ani prietenia mea cu Joan și Joel a crescut mult, acum când mă văd fug în întâmpinarea mea cu cel mai frumos zâmbet din lume, cu ochii sclipind de bucurie și cu brațele deschise pentru a mă îmbrățișa și simți iubirea mea.

Cu Joan și Joel am primit cea mai frumoasă lecție despre ce înseamnă a iubi. A iubi e o decizie, a iubi presupune să ai răbdare și să nu ai așteptări, și indiferent de cum ți se răspunde la iubire, tu continui să iubești!

”La medida del amor, es amar sin medida.”

“Măsura iubirii e să iubești fără măsură.”

Previous
Previous

Din România în Senegal

Next
Next

Să educăm?