Ajutorul este de a fi prezent

Sergiu în Ecuador, Ianuarie 2021

“Vizitând familiile care au fugit de situația critică din Venezuela, de problemele economice, de un trai fără un viitor, dar nu vă voi povesti despre situația de acolo, ci despre luminile acestei țări.

Pentru mine a fost un șoc când am văzut aceste familii pe stradă cu fii lor. La început nu știam cum să mă împart, cum să le ofer ajutorul.

Am întrebat pe o altă voluntară (care este aici de mai mult) cum pot trece peste această problemă, ea mi-a răspuns spunându-mi că, nu-i putem ajuta pe toți, nu avem cum, dar îi putem ajuta pe cei care Dumnezeu ni pune în cale.

Atunci mi-am dat seama că ajutorul pe care eu îl puteam oferi, este acela de a fi prezent, ”a duce bucurie în locurile întunecate” (M. Tereza), a le asculta problemele, a asculta aventura lor spre Ecuador, câte zile au făcut pe jos din Venezuela până în Ecuador, a le asculta povestea lor de viața înaintea acestei mari încercări.

Cunoaștem peste 10 de familii din Venezuela care stau pe stradă, cerșind sau vânzând bomboane, cărându-și crucea de zi cu zi, pentru un viitor mai bun. Dar un lucru ce-mi umple inima de bucurie, este faptul că de fiecare dată când ne văd li se luminează fața, așteptând cu nerăbdare să ne povestească cum le-a trecut săptămâna, ca la sfârșit să spună Gracias a Dios, bien (Mulțumesc lui Dumnezeu, bine).”

Previous
Previous

Dora pleacă în Argentina!